Hjem FAQ

FAQ

Her finner du svar på de vanligste spørsmålen som vi bruker få fra nye spillere og foreldre. Finner du ikke svaret du trenger så ikke nøl med å ta kontakt med oss.

Hvem kan bli med i Wizards?
I stort sett alle. Unge og eldre, jenter og gutter, erfarne spillere og nybegynnere. Vi har forskjellige treningsgrupper og det finnes alltid en trening i uken som du kan være med på. Er du ivrig finnes det mulighet til flere treninger.

Spiller man serie i innebandy?
Jada. Men det er ikke så mange klubber enda. Det gjør at det relativt få antall kamper – og at vi noen gang må reise langt for å få spille. Men så må det jo være i starten, og så er det jo artig med en road trip noen gang…
Det er klubber f.eks i Tromsø og Harstad, på Senja og Hamarøy og i Bodø.

Hva er innebandy for type sport?
Det er en lagsport som spilles med kølle og ball i en idrettshall. De yngre spiller tre mot tre på liten bane og med små mål. Alle over 10 år spiller med fem spillere pluss målvakt. Keeperen har ikke kølle.
Innebandy er en idrett som er lett å lære og utrulig artig å spille. Har du ikke testet enda, så er det tid nå! Selv om innebandy er den nest største idretten i Sverige (regnet i antall utøvere) så er det i dag en liten sport i Nord-Norge. Men sporten vokser stadig, ikke minst på ungdomssiden.

Hur gjør jeg om jeg vil bli med i Wizards?
Da tar du (eller noen av dine foresatte) kontakt med trenerne for det alderstrinn du tilhører. Telefonnummer finner du på kontaktsiden.

Hvilke dager trener dere?
Det endrer seg fra år til år grunnet at halltiderne før hver sesong fordeles mellom innendørsidrettens klubber så at det skal passe alle så bra som mulig. Ibland endrer vi også i løpet av en sesong
> Aktuelle treningstider finner du her.

Hva koster det å bli medlem?
Medlemsavgifter er per nå 200,- for alle spillere. Det er også en treningsavgift for alle aktive medlemmer. Den varierer litt beroende på hvilken ålder og treningsgrupp du tilhører. Medlemsavgiften og treningsavgiften gjelder et år fra 1. juli til 30. juni. Vi fakturerer avgiftene i begynnelsen av september for de som var med sesongen før.
> Se aktuelle avgifter her.

Er det mulig å få trene noen ganger for å prøve på før jeg betaler?
Ja, du kan trene opp til tre ganger uten å betale.
Da kan du også få låne kølle av oss.

Hva koster en innebandykølle?
Du får en god barnkølle for litt under 300 kronor. Juniorkøller koster mellom 600–800 kr og seniorkøller opp til over 1500,-

Det virker artig å stå i mål i innebandy, får jeg prøve det?
Alle som vil får prøve og vi har keeperdrakt og skyddsutstyr at låne på treningen. Klubben betaler det meste av keeperutstyr om du velger å bli målvakt og stå i mål på alle treninger.

Er det riktig att jenter og gutter spiller i lag i innebandy?
Ja, innebandy er en tekniskt idrett hvor du må springe mye. Reglerne hindrer altfor hardt spill og gynner de tekniske og kloke spillerne. Jenter og gutter spiller sammen på lag opp til 15-årsalderen.

Når starter neste sesong?
Vi begynner noen uke etter skolestart hver høst. Vi tar paus fra mitten av desember till etter nyttår og holder deretter på frem til mars – og ofte hele veien frem til sommerferien.

Går det å kombinere innebandy med andre idretter og interessen?
Selvfølgelig – og det er noe som vi ønsker at alle gjør! Alle mår bra av en variert trening, det gjelder spesielt barn og ungdommer. Vi har medlemmer som holder på med turn, alpinister og skiløpere og de som spiller fotball og hockey. Vi har også medlemmer som har andre interessen som musikk og teater. En del av dem har aldri likt idrett, men synes innebandy er dritartig. Vi synes at man skal drive med flere aktiviteter og idretter.